Ford | Social dynamic video | Mindshare_Greenhouse

Jij ziet, jij ziet, wat ik niet zie

De social media feed van de een ziet er heel anders uit dan die van de ander. Logisch, want iedere consument heeft een unieke mix aan voorkeuren en interesses. Daarom stelden wij Ford de vraag: waarom zou je als merk nog kiezen voor dezelfde video voor alle consumenten?

Primeur in Europa
Persoonlijke social ads door
een combinatie van Facebook data
en data-inzichten van Ford

Challenge

Advertising op de sociale tijdlijn van consumenten blijft natuurlijk een stoorzender. Kunnen we dat gevoel wegnemen of in elk geval verzwakken, door relevantie toe te voegen met social ads die gebaseerd zijn op persoonlijke interesses? Met als doel: de merkvoorkeur vergroten en de cost-per-configuratie verlagen.

Solution

Wij creëerden voor Ford op grote schaal dynamische video’s die specifiek werden afgestemd op de interesses, gedrag en demografische kenmerken van de doelgroep. Om de video’s te personaliseren, combineerden we Facebook data met data-inzichten van Ford. Zo konden we bijvoorbeeld op basis van verkoopdata bepalen welke kleuren we per model auto gingen inzetten.

Het videoconcept was simpel. We namen de USP’s van de automodellen als uitgangspunt en zochten naar opvallende stockvideo’s om deze onder de aandacht te brengen. We lieten bijvoorbeeld een video zien met twee fietsende kinderen die tegen elkaar botsten gevolgd door een Ford model dat bij hun interesses paste. Dit model baseerden we op hun persoonlijke profiel of een look-alike profiel. De boodschap bij de botsende kindjes? Model ‘X’ beschikt wél over automatische remmen. Simpel, snel en vermakelijk.

Performance

Het inzicht dat persoonlijkere advertenties als relevanter worden gezien, was natuurlijk een open deur. Wat deze campagne bijzonder maakte, was het vertalen van dit inzicht naar dynamisch samengestelde, sympathieke en opvallende social ads. Met een sterke performance:

Stijging merkvoorkeur: 9%
Daling kosten per geconfigureerd model: 62%

De LemonPi tool van Greenhouse_Tech en de Smartly.io tool zorgden samen voor een slimme, tijd- en kostenefficiënte automatisering van deze campagne.

Vlieg dynamische (social) video’s aan als geïntegreerd onderdeel van een crossmediaal campagneconcept. Dynamic maakt de campagneboodschap op een efficiënte manier relevanter en dus effectiever.