Stage Entertainment | Marketing-stitching campagne

Maak de magie persoonlijker

De musical The Lion King is met behulp van een volledig geïntegreerde digitale campagne onder de aandacht gebracht bij potentiële en oude bezoekers van de musical. Op een manier die voor de consument veel relevanter en dus aantrekkelijker voelde.

Marketing-stitching
Consumenten tijdens de hele customer journey
triggeren met maximaal persoonlijke messaging

Challenge

Voor Stage Entertainment is het van groot belang, dat de communicatie over The Lion King net zo magisch is als de musical zelf. Dat zit hem natuurlijk voor een deel in de (video- en andere) beelden die we uit voorstellingen en backstage-opnames kunnen gebruiken. Maar ook de manier waarop de campagne bij de consument in beeld komt, kan en moet als magisch worden ervaren, om zowel nieuwe als eerdere bezoekers te werven.

Solutions

We denken niet in kanalen, maar in klantreizen,waardoor het mogelijk is om persoonlijker en relevanter te communiceren. Aan de hand van interactie en engagement verandert het pad van de consument en daarmee ook de verschillende creaties die hij of zij te zien krijgt.

Om het persoonlijk relevante gevoel te versterken, kregen consumenten in elke fase van de customer journey nieuwe sfeervolle beelden te zien, gekoppeld aan persoonlijk getailorde messaging die matchte met de persoonlijke wensen. Een concreet voorbeeld: geef je als consument aan €30 voor een kaartje uit te willen geven, dan gebruiken we dat bedrag in de creatives die deze consument daarna te zien krijgt.

Performance

De verschillende communicatieboodschappen droegen bij aan twee verschillende doelen op de website: hogere bezoekersaantallen op de website en een hoger conversieratio. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een hogere kaartverkoop. Met als doel: bijdragen aan een netto groei van de kaartverkoop van de Stage Entertainment musical.

CTR uplift: 9%
CPA daling: 147%
Omzetstijging: 37%
Return On Ad Spend: 39%